Tematyka żywnościowa 

Piekarnia z tradycyjnym pieczywem

piekarnia na www.piekarniapochopien.com

Chleb to jeden z głównych składników codziennego jadłospisu. Jemy go bardzo dużo, więc najlepiej, kiedy będzie on wysokiej jakości. Nic więc dziwnego, że pieczone w fabrykach chleby tracą ostatnio popularność – bywają niezbyt dobre, a po paru dniach są już niezdatne do zjedzenia. Na naszych stołach ostatnio bardzo często goszczą produkty wyrabiane tradycyjnymi sposobami i niezawierające chemicznych domieszek zwiększających ich wytrzymałość. Dlaczego warto je kupować? W jaki sposób one powstają? Jak działa tradycyjna piekarnia?

Tradycyjna piekarnia – jakie produkty w niej znajdziemy?

Jak nietrudno stwierdzić, tradycyjna piekarnia w Krakowie lub innych dużych miejscowościach swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, ale możemy kupić również wypieki drożdżowe. Oprócz tego klienci tradycyjnych piekarni często wybierają chleby, które w ostatnich latach zniknęły ze sklepów – między innymi obwarzanki. Rzemieślnicze pieczywo zawiera nierzadko też najróżniejsze nasiona i przetworzone owoce.

Pieczywo z tradycyjnej piekarni – dobre strony

Przyczyną dobrej renomy rzemieślniczego chleba okazuje się zwłaszcza jego smak – pod tym względem plasuje się znacznie wyżej niż chleby przemysłowe. Zaletą takiego pieczywa jest również typowa dla niego różnorodność – wśród setek odmian najróżniejsi ludzie znajdą produkty dostosowane do swoich potrzeb. Nie sposób zapomnieć także tego, że wypieki, które oferuje tradycyjna piekarnia są znacznie zdrowsze, gdyż nie dostarczają niebezpiecznych dla naszego organizmu syntetycznych ulepszaczy.

Nasze dane kontaktowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]

Powiązane wpisy