Wartości odżywcze pieczywa
Pieczywo jest podstawą diety człowieka w naszej kulturze. Wytwarzane jest z soli, wody, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego należy jeść pieczywo?
Pieczywo jest pożywieniem bardzo bogatym w wiele najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do poprawnego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej nabywać w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy pewność, że spożywane produkty nieprędko staną są czerstwe.
Z wyśmienitych wyrobów i niesamowitej dbałości o klienta słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb wytwarzany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją wyśmienitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.
Nasze dane kontaktowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]